Kereskedő farkas.

Élete[ szerkesztés ] Farkas Mihály kereskedő és Kornell Zsuzsanna fiaként született, Franciscus Michael Farkas néven kereszteltették meg Korán árvaságra jutva Debrecenbe került, ahol rokona, Kornell Illés nevelte, taníttatta.

hogyan lehet létrehozni a bináris opciót

Vaskereskedést alapított, melynek révén rövidesen a város legvagyonosabb polgárai közé emelkedett. Szenvedélyesen érdeklődött az éneklés és a zene iránt: megszervezte a város első hangversenyeinek egyikét, melyen mint énekes maga is föllépett.

A Zenedei Egylet elnökeként az ő kezdeményezésére és hathatós anyagi hozzájárulásával alapították meg -ben a Kereskedő farkas Zenedét: az első olyan magyarországi zeneiskolát, melyben kizárólag magyar nyelven folyt az oktatás. Ugyanez évben hozta létre a Színügyi Egyletet, melynek első évében elnöke is volt: kereskedő farkas Debrecen első állandó színházának, színtársulatának megteremtését, valamint tevékenyen részt vett a Hortobágy című folyóirat megindításában.

bináris opciók nadex vélemények

Holttestét augusztus 3-án szállították vissza Debrecenbe, és ünnepélyes keretek között temették el a Cegléd utcai sírkertben.

Felesége, Than Jozefa 24 évvel élte őt túl, Lányuk Farkas Irma színésznő, Temesváry Lajos színigazgató felesége.

hogyan keresnek ketten pénzt egy házban

Olvassa el is