Kereskedési irodalom,

Létrehozva: Nagyrészt azokról a tőzsde könyvekről lesz szó, melyet érdemes lehet tanulmányoznunk. Minél jobban tájékozódunk a tőzsdei kereskedés, befektetés témában, annál jobban átlátjuk ezt a piacot.

Megismerjük azokat a módszereket, melyek nem működnek egy részükről már én is beszámoltamés látni fogjuk, mi az, ami az eredményeket hozza számunkra.

Oktatás - Admiral Markets

A felsorolásban számos olyan könyvet fogsz találni, melyek kereskedők módszereit tárgyalja. Ezekből nagyon sokat lehet tanulni, mivel látni fogod, hogy stratégiában gondolkodnak ezek a kereskedők. Tehát nem össze-vissza vásárolnak részvényeket, hanem jól felépített, meghatározott szabályok szerint. A felsorolást először azokkal a tőzsde könyvekkel kezdem, melyekből ismert tőzsdei kereskedőktől tanulhatsz.

File:Kereskedés és az Irodalom szobrok, Néprajzi Múzeum, Lipótvájoburkolok.hu - Wikimedia Commons

Oldalunkon már érintettünk számos fontos tényezőt a tőzsdei kereskedéssel, részvényekkel kereskedési irodalom. Ezeket a bejegyzéseket itt találodilletve érdemes lehet a hírlevelünkre is feliratkoznodígy értesítést tudunk küldeni az új bejegyzésekkel kapcsolatban.

Ezen túl pedig hírlevél olvasóink egy 15 órás előadás tőzsde, részvények témában sorozathoz is hozzáférhetnek. Edwin Lefévre - Egy spekuláns feljegyzései Az Egy spekuláns feljegyzései című könyv a hírek spekuláns, Jesse Livermore kereskedési módszerét dolgozza fel.

Livermore még a távírók korában kereskedett a tőzsdén, és kifejezetten rövidtávon kötötte az ügyleteit.

az eladási opció egy felet jogosít fel

A módszeréről számos részletet ismerhetünk meg, de ne számítsunk arra, hogy egy komplett technika derül ki a könyvéből, viszont számtalan, a tőzsde működésével kereskedési irodalom ma is  érvényes igazság derülhet ki az olvasó számára.

Például már Livermore idején is működtek fogadóirodák, ahol a részvények árfolyam változására fogadhattunk a fogadóiroda ellen. Ennek mai megfelelője a CFD kereskedés, mely mögött valós részvény-tranzakció nincs.

 • Egész napra felfüggesztették a 4iG kereskedését - joburkolok.hu
 • Az opció vevője megtagadhatja az opciót
 • Kereskedjen bináris opciókkal befektetés nélkül

Livermore saját szerzőként is írt egy könyvet, mely szintén hasznos olvasmány. Ez azonban kereskedési irodalom nyelven nem jelent meg, a címe: How to Trade In Stocks.

Profitálj a tőzsdén opciós kereskedéssel

Livermore módszereiről itt az oldalon is beszéltünk: Livermore módszerének részletei Nicolas Darvas - Hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén? Bár Livermore módszereit tárgyaló könyvet sokkal többen ajánlják, ismerik, nekem Darvas könyve jobban tetszett. Egyrészt azért, mert a technikáját sokkal részletesebben kifejti a könyvében, és több példát is láthatunk az ügyleteiről.

bináris opciókat segítő programok

Schwagernek köszönhetjük, aki ismert kereskedőkkel, hedge fundok vezetőivel készített interjúkat foglalja össze könyvében. Tharp interjúját.

A gazdasági válság sorra szedte az áldozatait, így bankok, befektetési vállalkozások, kisbefektetők mentek tönkre. A válság a pénzügyi rendszerről néhány hét leforgása alatt átterjedt más A válság a pénzügyi rendszerről néhány hét leforgása alatt átterjedt más iparágakra is, ezáltal valódi világgazdasági válságot okozva. A külföldi irányadó indexek több év emelkedését veszítették el néhány nap alatt. A szerzőkben is felmerültek a sokak által feltett kérdések: talpon lehet-e maradni a pénzügyi műveletek világában?

Ezektől a spekulánsoktól számos hasznos dolgot tanulhatunk. Ne számítsunk azonban olyan részletes technika bemutatásra, mint Darvas esetében, de ennek ellenére nagyon jó olvasmány a könyve. A Market Wizards könyv magyarul is megjelent, és most a bejegyzés írásához össze is vetettem a két könyvet.

Itt volt mindkét könyv a könyvespolcomon, de csak most tűnt fel, hogy a magyar kiadás fele olyan vastag, és úgy nézem, számos spekulánssal készített interjú kimaradt a magyar változatból.

Ennek ellenére hasznos olvasmány, melyet magyarul  Jack D. Schwager A piac varázslói címen találunk meg. Mi történik akkor, amikor egy Nobel-díjas elmélettel gyakorlatilag kockázat nélkül óriási profitra tesz szert egy hedge fund?

Majd pedig egy extrém ritka esemény miatt olyan mértékű veszteséget kénytelen a társaság elkönyvelni, hogy ha nem mentik ki a céget, akkor a világ nagybankjait is magával rántotta volna. Kereskedési irodalom könyv megjelent magyarul, de már nem kapható, próbálkozni lehet, én is egy használt kereskedési irodalom tudtam belőle szerezni.

Egész napra felfüggesztették a 4iG kereskedését Portfolio Cikk mentése Megosztás Ma egész napra felfüggesztették a 4iG részvényeinek kereskedését, mivel a társaság arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy jelenlegi információi szerint a felfüggesztés időtartama alatt kereskedési irodalom tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja. A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire.

A témát, a könyv alapján itt tárgyaltuk: Egy sikeres hedge fund bukása, és a tanulságok tőzsdei kereskedőknek Soros György - A as hitelválság és következményei - Sorosnak több könyve is megjelent magyarul. Érdemes ezeket is elolvasni, de ne számítsunk arra, hogy Soros spekulációs módszerei részletesen megismerhetők ezekből a könyvekből.

 • Új kereskedési platformot indít a Budapesti Értéktőzsde - joburkolok.hu
 • Pályázat és opció
 • Bináris opciók aq opció

Többet tudhatunk meg Soros Quantum alapjának stratégiájáról, ha a The Market Wizard könyvben elolvassuk Stanley Druckenmiller-el készített interjút. Druckenmiller vezette ugyanis Soros alapján után. Előtte szintén ismert kereskedővel, mégpedig Victor Niederhoffer-el dolgozott együtt Soros Niederhoffer technikájáról néhány gondolat: Trenddel szembeni kereskedés, kontra stratégiák.

André Kostolany tőzsde könyvei André Kostolany könyvei már több, mint 10 éve megjelentek itthon. Soros mellett Kostolany a legismertebb tőzsdei spekuláns hazánkban. Nagyon jó könyve az Egy spekuláns bölcsessége, Tőzsdepszichológia, A pénz és a tőzsde csodavilága, Több mint pénz és mohó vágy. A fenti négy kereskedési irodalom mellett a Kedvenc történeteim a pénzről című könyvében több spekulációs ügyletéről is beszél Kostolany.

Ezek azért is értékes információk, mert látjuk belőle, mi történik válságok alatt a tőzsdéken, pénzpiacokon. Alexander Elder - Trading for a living Alexander Elder Trading for a living című könyve a technikai elemzéssel, és a technikai elemzés alapján működő kereskedési stratégiákról szól.

Bemutatja könyvében az ismert tripple screen stratégiát is, melyről mi is beszéltünk: Elder Triple Screen stratégia, kereskedési technika [1.

Thomas N. Bulkowski - Encyclopedia of Candlesticks Thomas N. Kereskedési irodalom sokat köszönhetnek a rövidtávú kereskedési irodalom, ugyanis könyveiben összegyűjtötte, kereskedési irodalom visszatesztelte az ismert japán gyertya és árfolyam alakzatok típusait.

Egész napra felfüggesztették a 4iG kereskedését

Az Encyclopedia of Candlesticks különböző japán gyertyát tárgyal valóságban kevesebb a gyertyák típusa, de Bulkowski külön tárgyalja a medvepiaci és bikapiaci eseteketmegbízhatóságukkal kapcsolatos információkat is találunk a oldalas könyvben.

Azért érdemes elolvasnunk, mert így látni fogjuk, melyek magas megbízhatóságú japán gyertya kereskedési irodalom, illetve egyáltalán mennyire kereskedési irodalom a japán gyertyákra hagyatkozva kereskedni. A japán gyertyákat részben itt az oldalon is tárgyaltuk: Japán gyertya használata az kereskedési irodalom, japán kereskedési irodalom egyszerűen Thomas N. Bulkowski -  Encyclopedia Of Chart Patterns Bulkowski másik könyve az árfolyam alakzatokkal foglalkozik.

Összesen 63 különböző árfolyam alakzatot tárgyal Bulkowski.

gmt bináris opciós stratégiák

Ezek között a különböző eseményekhez kötött alakzatok például gyorsjelentések kereskedése is megtalálható. Az alakzatoknak nem csak a leírása, de a hatékonyságuk, múltbeli visszatesztelése is megtalálható ebben a oldalas könyvben.

Tőzsde könyvek kezdőknek: 13 könyv, amiből sokat tanultam

Teljes részletesség és alaposság jellemzi Bulkowski munkáját. Csak példaként említeném meg, hogy a dupla alj alakzat négy típusát különíti el az aljak kialakulása szerint, és ezeket külön teszteli. Véleményem szerint ez utóbbi könyve jobban hasznosítható a tőzsdei kereskedésben, mint a japán gyertyákkal foglalkozó, így inkább ezzel a könyvvel kezdjük.

Alakzatok, és kereskedésükkel kapcsolatos információkról itt beszéltünk: Tőzsde, forex árfolyamalakzatok típusai, összefoglalásuk Benjamin Graham - Az intelligens befektető Benjamin Graham-et tekintik az egyik legjobb befektetőnek, aki befektetéseivel hosszú évtizedeken keresztül felülmúlta a kereskedési irodalom hozamokat.

Új kereskedési platformot indít a Budapesti Értéktőzsde

Graham könyveivel megalapozta a részvényelemzés ma is használt módszereit. Három könyvet is írt a témában. Graham legelső könyvét a Security Analysis, magyarul Értékpapír-elemzés című tankönyve ben került kiadásra, mellyel megalapozta a részvényelemzés, fundamentális elemzés módszereit.

Graham további munkája a The Interpetation of Financial Stataments, majd pedig a magyarul is megjelent Intelligens Befektető című könyve első angol nyelvű kiadás ben voltmely kifejezetten az egyéni, kereskedési irodalom befektetőknek szól. Graham leghíresebb tanítványa Warren Buffet, aki ben a világ második leggazdagabb embere volt.

Új kereskedési platformot indít a Budapesti Értéktőzsde Portfolio Cikk mentése Megosztás Miközben a nemzetközi tőkepiacokon népszerűek a vállalati kötvények, és évről-évre nő a volumenük, a hazai vállalati kötvénypiac évek óta tetszhalott állapotban van.

Buffet számos módszert vett át Grahamtől, de befektetési stratégiája több pontos is eltér. Az értékalapú befektetésekkel egyik oktatási anyagunk is teljes részletességgel foglalkozik. A kereskedési irodalom könyv kiegészíti egymást, tehát nem egy új kiadásról van szó, hanem a The New Buffetology könyvben további részvény kiválasztási módszereit ismerhetjük meg a híres befektetőnek. Nem kifejezetten tőzsdei kereskedőknek, hanem részvénypiaci befektetőknek lehetnek hasznosak Buffet tanácsai, melyről beszéltünk már mi is: Itt vannak Warren Buffet tanácsai részvények kiválasztásához Dual Momentum Investing Gary Antonacci Gary Antocci egy momentum befektetési stratégiát tárgyal a Dual Momentum Investing című könyvében.

Tőzsde könyvek kezdőknek: 13 könyv, amiből sokat tanultam

Nem csak általános befektetői információkat, hanem egy konkrét befektetői stratégiát ismerhetünk meg a könyvből.

A kereskedési irodalom visszatesztelés is megismerhető a könyvből. Sokat tanulhatunk Antonacci-tól, például hogyan teszteljünk vissza egy stratégiát, milyen mutatók alapján értékeljük, milyen hibákat kerüljünk el a befektetés során. A módszeréről röviden mi is beszéltünk: Befektetés, időzítés a dual momentum befektetési stratégia szerint Triumph of the Optimists: Years of Global Investment Returns Ha meg akarjuk érteni a jelent, akkor meg kell ismernünk a múltat.

Ebben segíthet nekünk a Triumph of the Optimists című könyv, mely az elmúlt évre tekint vissza kötvény, részvénypiaci folyamatok, hozamok tekintetében. Bár megszokhattunk, hogy a legtöbb könyv, vagy stratégia az Egyesült Államok részvénypiacára vonatkozik például buy and hold stratégiákde ebben a könyvben a fejlett országok 21 ország gazdaságáról, részvény és kötvény piacáról is információkat szerezhetünk. Például mi történt a nagy gazdasági válság alatt Németországban?

Néhány gondolat a könyvből: Ezek a legjobb befektetések az elmúlt év alapján Oldalunkon már érintettünk számos fontos tényezőt kereskedési irodalom tőzsdei kereskedéssel, részvényekkel kapcsolatban, ezeket a bejegyzéseket itt találodilletve érdemes lehet a hírlevelünkre is feliratkoznodígy értesítést tudunk küldeni az új bejegyzésekkel kapcsolatban.

Kereskedési napló

A fenti témához hasonló problémákkal foglalkozunk a Tények és Tévhitek a Tőzsdéről, Befektetésről című könyvünkben is. Ha érdekel a téma, kattints ide, és olvass bele a könyvbe!

 1. Andrews pitchfork stratégiája bináris opciókhoz
 2. Fibonacci rács a bináris opciókról
 3. Eur chf bináris opciók
 4. Milyen könnyen lehet pénzt keresni videó
 5. A bitcoinokon történő pénzkeresés elve
 6. Pénzt keresni az interneten a szakemberek számára
 7. Kereskedési napló - KEBA verseny
 8. Итак, мне придется переговорить с ним с глазу на глаз, так чтобы никто не слышал.

Jogi nyilatkozat: Az oldalon megjelenő tartalom magánvélemény, kérjük ne alapozz rá semmilyen befektetési döntést! Az oldalra felkerülő tartalom kizárólag információs célt szolgál és nincs figyelemmel egyetlen felhasználó befektetési céljaira sem, és nem minősül befektetési tanácsadásnak. Az itt található információ csak jelzés értékűnek tekinthető, mivel annak pontossága és teljessége nem garantált.

Olvassa el is