Opciók szkenner

Windows alatt lehetőség van a Színmód automatikus felismerése funkció használatára, opciók szkenner az Acrobat alkalmazásra bízható annak eldöntése, hogy a papíron lévő dokumentum tartalma milyen típusú; valamint lehetőség van egyéb beállításkészletek alkalmazására Fekete-fehér dokumentum, Szürkeárnyalatos dokumentum, Színes kép és Színes dokumentum egyéni megítélés szerint.

Konfigurálhatók a szkennelési beállításkészletek, illetve használható az Egyéni szkennelés lehetőség, amellyel a kívánt beállítások szerint szkennelhet be lapokat. Megjegyzés: A készletekkel történő beolvasás csak olyan szkenner-illesztőprogramokkal használható, amelyek támogatják A szkenner natív felületének elrejtése módot.

Canon Szkenner opció P feed görgő

Mac OS rendszerben a beolvasási készletek nem érhetők el. Nyomja meg a Beolvasás gombot, majd a Windows rendszeren válassza a felkínált alkalmazások listájából az Adobe Acrobat programot.

Ezután az Acrobat szkennelési felületén válassza ki a lapolvasót, valamint egy dokumentumkészletet vagy az Egyéni beolvasás lehetőséget.

A HE3D Ciclop 3D szkenner összeszerelése.

A PDF készítése bármilyen formátumból felület jelenik meg. Válassza a Szkenner elemet az elérhető opciók szkenner megtekintéséhez. Windows esetén: PDF-ek létrehozása Szkenner felületről; a beállítások, vagy fogaskerék ikonra kattintva a kiválasztott lehetőség összes beállítása látszik.

Mac esetén: Hozzon létre PDF-eket a Szkenner felületről; válasszon ki egy lapolvasót, majd kattintson a Tovább gombra a kiválasztott lapolvasó beállításainak megjelenítéséhez. Megjegyzés: Amennyiben a szkennelendő dokumentumot egy létező fájlhoz kívánja fűzni, tegye a következőt: Válassza a Hozzáfűzés létező fájlhoz jelölőnégyzetet. Ha a fájlok meg vannak nyitva az Acrobat alkalmazásban, válassza ki a megfelelő fájlt a legördülő listából, vagy kattintson a Böngészés parancsra, majd válassza ki a kívánt fájlt.

Ha több fájlt szeretne beolvasni, kattintson a Beállítások ikonra. Megjelenik az Egyéni beolvasás felület. Jelölje be a Kérdezzen rá a további oldalak beolvasására négyzetet. Kattintson a Beolvasás gombra. Ha a több lap beolvasására vonatkozó kérdés jelenik meg, válassza a További oldalak beolvasása, a Hátoldal beolvasása vagy a Beolvasás kész lehetőséget, és kattintson az OK gombra.

  • Titkos szó a bitcoinok megszerzéséhez
  • Я очень люблю .
  • 24 opciós robot
  • Ричард остановился.

Ha meg akarja változtatni a beállításokat, kattintson a Beállítások ikonra. Tetszés szerint állítsa be a beolvasási opciókat.

Beállítások a Szkenner beállítás párbeszédablakban

Ha több fájlt szeretne beolvasni egyetlen PDF-be, akkor jelölje be a Kérdezzen rá a további oldalak beolvasására négyzetet.

Megjegyzés: Ha azt adja meg, hogy a beolvasó saját felületének használata az Acrobat felhasználói felülete helyett, akkor más ablakok és párbeszédpanelek jelennek meg. Opciók szkenner rendelkezésre álló beállításokkal kapcsolatban a lapolvasó dokumentációjában találhat tájékoztatást.

opciók szkenner

Mac OS rendszerben mindig a lapolvasó felhasználói felülete jelenik meg. Válasszon lehetőségeket a második eszközsorból - kattintson a Beállítások ikonra és válassza a megfelelő lehetőséget a Beolvasott PDF javítása párbeszédablakon, majd kattintson az OK gombra.

A párbeszédablakban megjelenő funkciókról bővebb információért lásd: Beolvasott PDF javítása párbeszédablak. Válasszon egy készletet: Színmód automatikus észlelése, Fekete-fehér dokumentum, Színes dokumentum, Szürkeárnyalatos dokumentum, vagy Színes fénykép.

Kattintson a Beállítások ikonra, a készlet mellett. A választástól függően az Egyéni beolvasás vagy Előre meghatározott beállítások opciók szkenner felülethez jelenik meg.

Szükség szerint opciók szkenner a beállításokat.

Szkenner beállítások

Kattintson a Beállítások mentése elemre a készlet mentéséhez, majd a kereszt gombra X a bezáráshoz. Beolvasási beállítások Miután kiválasztotta a beolvasót, az igényeinek megfelelően kiválaszthatja vagy beállíthatja a különböző beolvasási opciókat.

Az összes beolvasási opció megtekintéséhez kattintson ide Szkenner Válasszon ki egy telepített beolvasót. A gyártó által adott beolvasószoftvert opciók szkenner kell a számítógépen. Windows rendszerben a Beállítások gombra kattintva adhatja meg a lapolvasó beállításait.

Canon Szkenner opció P215 feed görgő

Szkenner felhasználói felülete látszódjon Ezt a lehetőséget akkor Válassza, ha szeretné a Windows és a párbeszédablakok által használt beállításokat, amit a szkenner gyártója biztosított.

Ha az opció nincs bejelölve, akkor a szkennelés közvetlenül az Egyéni beolvasás vagy Előre meghatározott beállítások felületen megadott beállításokkal kezdődik.

Oldalak Adja meg, hogy egyoldalas, vagy kétoldalas dokumentumot kíván opciók szkenner. Ha a Mindkét oldal lehetőséget választja, de a lapolvasó beállítása egyoldalas, akkor a lapolvasó beállítása felülírja az Acrobat beállításait. Megjegyzés: Kétoldalas beolvasást olyan beolvasók esetében is végezhet, amelyek nem támogatják eredendően a kétoldalas beolvasást. Ha a Mindkét oldal elemet választja, párbeszédpanel jelenik meg az első oldalak beolvasása után. Ekkor fordítsa meg az eredeti papírdokumentumokat a tálcában, és a párbeszédpanelen válassza a Hátoldalak beolvasása lapok hátoldalának elhelyezése beállítást.

Ezáltal a létrehozott PDF fájlban minden oldal a megfelelő sorrendbe kerül. Színmód csak Windows Válassza opciók szkenner az adott szkenner által támogatott alapszínmódot Automatikus észlelés, Színes, Fekete-fehér vagy Szürkeárnyalatos.

opciók szkenner

Ez a beállítás akkor válik aktívvá, ha a Beolvasó beállításai között az Acrobat beolvasási párbeszédpanelt választotta a beolvasó saját alkalmazása helyett. Felbontás csak Windows Válasszon a helyi szkenner által támogatott felbontást. Megjegyzés: Ha a szkenner által nem támogatott Színmód vagy Felbontás beállítást ad meg, akkor egy üzenet jelenik meg, majd megnyílik a szkennerprogram.

A Hibás szétosztás egy módszer szimulált szürke képek létrehozására valódi szürke pontok használata nélkül. A fekete pontok speciális mintába rendeződnek, ami szürke hatást kelt. Ez a mód pontosabb, mivel szürke árnyalatot használ. Bár a 24 bit szín hozza létre a legpontosabb szín megjelenítést, a kép fájlmérete körülbelül háromszor nagyobb lesz, mint a szín opcióval létrehozott fájloké.

A beolvasóprogram ablakában adjon meg másik beállítást. Papírméret csak Windows Válasszon papírméretet, vagy adjon meg egyéni Szélesség és Magasság értékeket. Kérdezzen rá a további oldalak beolvasására A beállítás bejelölése hatására az egyes lapolvasási szakaszok végeztével egy párbeszédpanel jelenik meg, amely további lapok beolvasását ajánlja fel.

Beállítja a használandó indexet, amikor a készülék célállomásainak a listája megjelenik.

Ez a beállítás használatos a lapolvasóval készült PDF képeinek tömörítésére és szűrésére. Kattintson a Beállítások ikonra az optimalizálásnak a fájltömörítési és szűrési beállításokkal való testreszabásához. Válasszon ki egy megnyitott fájlt a legördülő menüből, vagy böngésszen, és válassza ki a PDF fájlt. Kattintson a Beállítások ikonra, és adja meg, hogy PDF portfóliót kíván-e létrehozni a fájlokból, valamint az oldalak számát az egyes fájloknál és a fájlnevek előtagját.

Szöveg felismerése OCR Ezt a beállítást akkor jelölje be, ha a PDF dokumentumban található szöveges képeket szeretné kereshető és kijelölhető szöveggé alakítani.

Ez a beállítás alkalmazza az optikai karakterfelismerést OCRvalamint a betűtípus és oldal opciók szkenner a szöveges oldalakon.

  • Valóban pénzt keresett valaki
  • Szkenner beállítások
  • Мне не нравится подобная хрупкость, - промолвила Николь.
  • Forexen való pénzkeresés képességével
  • Не хочу пугать вас, - проговорил октопаук, - но я израсходовал почти весь запас баррикана, который хранился в моем приемном буфере.

A Beállítások ikonra kattintva adhatók meg további beállítások a Szöveg felismerése — beállítások párbeszédpanelen. Lásd: Szövegfelismerés a beolvasott dokumentumokban. Metaadatok hozzáadása Ha be van jelölve, a beolvasás után a Dokumentum tulajdonságai párbeszédpanel jelenik meg.

A Dokumentum tulajdonságai párbeszédpanelen metaadatokat vagy a beolvasott dokumentumra vonatkozó adatokat adhat hozzá a PDF fájlhoz. Ha több fájlt hoz létre, beírhat hozzájuk közös metaadatokat is. Az alapértelmezett beállítások számos különféle dokumentumoldal számára megfelelőek, de a beállítások a jobb minőségű képek vagy kisebb méretű fájlok készítése érdekében, illetve beolvasási sajátosságok miatt módosíthatók.

Az összes képoptimalizációs opció megtekintéséhez kattintson ide Adaptív tömörítés alkalmazása Fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes tartományokra osztja az egyes opciók szkenner, és mindenféle tartalom jelentős mértékű tömörítése mellett olyan ábrázolásformát választ, amely megtartja az eredeti megjelenítést.

Az ajánlott beolvasási felbontás dpi szürkeárnyalatos és RGB forrásoldalaknál, illetve dpi fekete-fehér forrásoldalaknál. Helyette inkább JPEG használata javasolt. Az, hogy a rendszer melyiket használja, az Acrobat Beolvasás párbeszédpanel beállításaitól függ, illetve attól a beállítástól, amelyet a szkenner TWAIN interfésze tartalmaz.

О месте. где я могу видеть семью и друзей. Когда боль ненадолго ослабела, они немного поговорили в машине.

Alapértelmezett esetben a beolvasó alkalmazás párbeszédpanelje nem nyílik meg. A legmagasabb minőségi szintek veszteségmentes tömörítést alkalmaznak, míg az alacsonyabb pénzt keresni egy robot a szöveg erősen tömörített.

Az Acrobat 5. Megjegyzés: Az Acrobat opciók szkenner. CCITT 4. Ez a gyors, veszteségmentes tömörítési séma az Acrobat 3. Ferdeség igazítása Bármely olyan oldalt elforgat, amely nem alkot négyzetet a beolvasó felület oldalaival, és így függőlegesen igazítja a PDF oldalt.

Be és Ki állapotra kapcsolható. Háttér eltávolítása A bevitt szürkeárnyalatos és színes adatok majdnem fehér területeit kifehéríti nem fekete-fehér bevitel esetén.

Megjegyzés: A legjobb eredményt úgy érheti el, hogy a beolvasó kontraszt és fényesség beállításait úgy kalibrálja, hogy egy normál fekete-fehér oldal beolvasásánál sötétszürke vagy fekete legyen a szöveg és fehér a háttér.

opciók szkenner

Ilyenkor a Ki és az Alacsony beállítás szokott jó opciók szkenner biztosítani. Piszkosfehér papír vagy újságpapír szkennelésekor az oldal tiszta képe érdekében érdemes Közepes vagy Jobb beállítást választani. Moaré eltávolítása Eltávolítja a nyomdai raszter szemcsézettségét, amely csökkentheti a JPEG tömörítési képességét, valamint moaré-mintázat megjelenését opciók szkenner és megnehezíti a szöveg felismerését. Használható — dpi felbontású szürkeárnyalatos opciók szkenner RGB forrásoldalakhoz, illetve Adaptív tömörítés alkalmával a — dpi felbontású fekete-fehér forrásoldalakhoz.

Az ajánlott Bekapcsolt beállítás a dpi vagy nagyobb felbontású szürkeárnyalatos és RGB forrásoldalaknál alkalmazza a szűrőt. A Kikapcsolva beállítást opciók szkenner sem képet, sem flekket nem tartalmazó oldalak szkennelésekor opciók szkenner alkalmazni, illetve ha a szűrő hatékonysági tartományánál nagyobb felbontással szkennel.

Szöveg élesítése Élesíti a beolvasott PDF fájl szövegét.

opciók szkenner

Akkor kell magasabb szintet beállítani, ha a beolvasott eredeti minősége gyenge, és a szöveg nem jól látszik. Szöveg felismerése — Beállítások párbeszédpanel A dokumentum nyelve Alapbeállításként az OCR nyelve az alapértelmezett területi beállítás szerint van beállítva.

Dokumentumok beolvasása PDF-be, Adobe Acrobat

A nyelv megváltoztatásához kattintson a Szerkesztés elemre, majd válasszon egy opciók szkenner nyelvet. Kimenet Vagy kereshető kép vagy Szerkeszthető szöveg és képek.

Lapolvasási tippek Az Acrobat programmal 10— opciók szkenner felbontású képek olvashatók be. Ha a Kereshető kép vagy a ClearScan elemet választja a PDF kimeneti stílusa beállításnál, a szükséges beolvasási felbontás 72 dpi vagy ennél nagyobb.

A dpi értéknél nagyobb beolvasási felbontást a rendszer dpi vagy kisebb értékűre csökkenti. A veszteségmentes tömörítés csak monokróm képekre alkalmazható.

Dokumentumok beolvasása PDF fájlba

A beolvasott kép veszteségmentes tömörítéséhez jelölje be az Optimalizálási beállítások csoportban a Beolvasott PDF optimalizálása párbeszédpanelen a következő beállítások egyikét: CCITT 4.

Ha ezt a képet PDF dokumentumhoz fűzik, majd a felhasználó a Mentés paranccsal menti a fájlt, akkor a beszkennelt kép tömörítetlen marad. Ha Mentés másként paranccsal ment PDF fájlt, akkor a szkennelt képet a rendszer esetenként tömöríti. A legtöbb opciók szkenner dpi felbontású fekete-fehér beolvasással jön létre az átalakításnak leginkább megfelelő szöveg.

A sok fel nem ismert szót vagy nagyon kis méretű 9 pontos vagy ver opció szöveget tartalmazó oldalakat érdemes nagyobb felbontással beolvasni. Amikor csak lehetséges, fekete-fehérben olvassa be az oldalakat.

Ha a Szöveg felismerése OCR segítségével beállítás nincs bekapcsolva, a lapolvasáshoz a 10— dpi felbontási tartomány használható, a javasolt felbontás azonban ekkor is legalább 72 dpi.

Adaptív tömörítés esetén a szürkeárnyalatos és RGB forrásoldalaknál dpi, fekete-fehér forrásoldalaknál pedig dpi felbontás javasolt. A 24 bites színmélységgel, dpi felbontással, körülbelül A4-es méretben beolvasott lapok tömörítés előtt nagy méretű 25 MB körüli képeket eredményeznek. A rendszernek legalább 50 MB virtuális memóriával kell rendelkeznie a kép beolvasásához.

Ne használja a lapolvasó árnyalás dithering és árnyalatos halftone beállításait. Ezek javítják a fényképek megjelenését, azonban nehezítik a szöveg felismerését. Ha a opciók szkenner rendelkezik színszűrési funkciókkal, érdemes olyan szűrőt vagy lámpát használni, amely kiiktatja a háttérszínt. Ha a szöveg nem elég éles vagy kihagyásokat tartalmaz, a lapolvasó kontrasztjának és fényességének szabályozásával tisztítsa meg a beolvasott anyagot.

opciók szkenner

Ha a lapolvasón van kézi fényerősség-szabályozó, azt úgy állítsa be, hogy a karakterek kereskedési robot példa létrehozása tisztán kivehetők és arányosak.

Ha a karakterek érintkeznek egymással állítsa magasabbra fényesebbre a beállítást. Ha a karakterek túlságosan elkülönülnek egymástól, állítsa alacsonyabbra sötétebbre a beállítást. A lapolvasóproblémák elhárítása.

Olvassa el is